Taiteilija × Kimmo Takarautio

Taiteilija

kuva

Olen vuonna 1970 syntynyt, Pudasjärveltä lähtöisin oleva taitelija. Lapsesta saakka olen piirrellyt ja vuodesta 1993 olen toiminut päätoimisena taiteilijana. 2000-luvun alussa muutin perheeni kanssa Espanjaan reiluksi neljäksi vuodeksi, jossa sain myös tehdä rakasta työtäni. Näiltä vuosilta jäi rutkasti hyviä kokemuksia ja suhteita. Nykyään asun Oulussa ja töitäni teen Jäälissä. Työskentelen vaihtelevasti myös ympäri Suomea, kun teen tilataideteoksia tai muita isompia projekteja, jotka täytyy tehdä paikan päällä.

kuva

Aloitin työt kynäruiskumaalauksilla, joita tein aluksi enimmäkseen kuorma-autoihin. Sen jälkeen laajensin osaamistani mm. kypäriin, seiniin, kangaskuoseihin ja oikeastaan kaikkeen, mihin vain asiakas keksi maalauksen tilata. Myös muotokuvia olen tehnyt paljon sekä kynäruiskutekniikalla että öljyväreillä.

kuva

Maalauksen aiheita on ollut monenlaisia. Osaan töistä asiakas antaa aiheen, mutta suurimpaan osaan saan vapaat kädet. Luontoaiheet ovat minulle hyvin mieluisia ja lähellä sydäntäni, etenkin Lappi. Monista töistäni voi löytää piilotettuna jotain humoristista, sillä se on vahva luonteenpiirteeni ja on mukava jättää jokin oma pieni persoonallinen jälki teoksiini.

kuva

Teen töitä monenlaisia materiaaleja ja tekniikoita käyttäen. Kynäruiskumaalaus ja muotoilu vievät tällä hetkellä suurimman osan ajastani. Metallikaan ei ole vieras materiaali ja myös pienoismallien teko onnistuu. Teen kaikki työt tilaustöinä.

kuva

Viime vuosina olen saanut tehdä enemmän ja enemmän kookkaita muotoiluteoksia. Tunnettuja töitäni ovat esimerkiksi Mammuttihirrelle tekemäni aidon kokoinen ja näköinen mammutti sekä Jounin Kaupan pihalla oleva suuri 6m korkea poro. 2019 helmikuussa aukeavaan Kemin ympärivuotiseen lumilinnarakennuksen aulatiloihin olen mm. muotoillut seinäpintoja lumimaisen efektin saamiseksi.

kuva

Näihin taiteilija vuosiin mahtuu monenlaisia kokemuksia. Paljon olen oppinut, paljon olen antanut itsestäni, paljon olen saanut ja toivottavasti niin tulee jatkumaan vielä pitkään eteenkin päin. Into tehdä käsillä ei ole laantunut aloitusvuosista yhtään. Yhä edelleen tartun innokkaasti uusiin projekteihin ja voisin sanoa, mitä isompi ja haastavampi projekti, sitä hanakammin palan innosta päästä sitä tekemään.